Flix.gr – Chris Jaymes to AthensCon

Flix.gr – Chris Jaymes to AthensCon

Αυτό το σαββατοκύριακο, ο Κρις Τζέιμς έρχεται στο Athenscom για να παρουσιάσει και να υπογράψει αντίτυπα του «Sons Of Chaos» – του βασισμένου την Ελληνική Επανάσταση του 1821 graphic novel.

Το «Sons Of Chaos»/«Οι Γιοι Του Χάους» των Κρις Τζέιμς (συγγραφέας) και Αλε Αραγκον (κομίστας) είναι ένα graphic novel εμπνευσμένο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Αυτό το σαββατοκύριακο (Σάββατο 30/11 και Κυριακή 1/12) θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, στο AthensCon, στο Tae Kwon Do.

Ο δημιουργός του, ο συγγραφέας, ηθοποιός και μουσικός Κρις Τζέιμς θα είναι παρών για να το παρουσιάσει σε πάνελ και να υπογράψει αντίτυπα στους φανς.

Από όσα δηλώνει ο Τζέιμς, το «Sons Of Chaos» δεν έχει σκοπό να διηγηθεί ή να καταγράψει με πιστότητα ένα κομμάτι της Ελληνικής Επανάστασης. Στέκεται με δέος απέναντί της, εμπνέεται από αυτήν και δημιουργεί τη δική του φανταστική ιστορία, έχοντας ένα στόχο: να τη γνωρίσει μέσα από τη δράση, τη γοητεία και την ενέργεια του κόμικ σε όσους, πέρα από τα σύνορά μας, δεν την ξέρουν. Κάπως έτσι άλλωστε ξεκίνησε να ασχολείται και ο ίδιος. Από έναν ελληνοαμερικανό φίλο που συχνά πυκνά του έλεγε πώς είναι καιρός ο κόσμος όλος να γνωρίσει την Ελληνική Επανάσταση, όπως γνωρίζει άλλες σημαντικές στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας – τον Αμερικανικό εμφύλιο ή τη Γαλλική Επανάσταση. Ο ίδιος ασχολήθηκε με την Επανάσταση του 1821 για δέκα περίπου χρόνια, ενώ ταξίδεψε από το Σούλι μέχρι την Μονεμβασιά πριν καταθέσει τη δική του ματιά, που προέκυψε μέσα από την προσωπική του έρευνα.

«Πρόκειται για μία φανταστική ιστορία, βασισμένη σε πολλά πραγματικά γεγονότα. Πρόθεσή μου είναι το βιβλίο να παρουσιάσει στον κόσμο έναν πόλεμο για τον οποίο οι περισσότεροι ελάχιστα γνωρίζουν και να κεντρίσει το ενδιαφέρον για πλατύτερη ενημέρωση γύρω από αυτό το τόσο κοντινό τελικά παρελθόν μας. Επιβαλλόταν σχολαστική ενασχόληση και έρευνα για να μπορέσεις να διηγηθείς αυτά τα γεγονότα με τρόπο που να διεγείρεις την περιέργεια ενός μη Ελληνα αναγνώστη και, παράλληλα, να τιμήσεις όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους τότε ώστε να μπορούμε εμείς σήμερα να έχουμε σταθερότητα και να διαθέτουμε ανέσεις».

Στην ιστορία ανέλαβε να δώσει σάρκα και οστά o Αργεντινός κομίστας Αλε Αραγκον, δημιουργώντας, με τις συγκλονιστικές εικόνες του, ένα εξαιρετικό εικαστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του σεναρίου. Με κεντρικό ήρωα τον Μάρκο Μπότσαρη και την πολυκύμαντη σχέση του με τον Αλή Πασά, το στόρι εξελίσσεται σε ιστορικά μέρη όπως το Σούλι, το Μεσολόγγι, το Χάνι της Γραβιάς. Οι σελίδες ακολουθούν το νεαρό Μάρκο, γιο του Σουλιώτη αρχηγού Κίτσου Μπότσαρη, στην προσωπική του ζωή, στην πορεία από την αιχμαλωσία στην απελευθέρωση και σε αληθινά ή πλασματικά γεγονότα που καθόρισαν την προσωπικότητά του και τον έκαναν ήρωα.

«Sons of Chaos»
των Chris Jaymes & Ale Aragon
Graphic novel
Εκδόσεις: IDW & Penguin Random House
Σκληρό εξώφυλλο | 192 σελίδες| Έγχρωμο | Διαστάσεις 34.04 x 26.67 x 34.29 cm

Πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα:
Κλειστό Παλ. Φαλήρου – Tae Kwon Do

Σάββατο 30 Νοεμβρίου
13:00 & 17:00 >> Ο δημιουργός Chris Jaymes υπογράφει το graphic novel στο περίπτερο B49
20:30 >> πάνελ με τον Chris Jaymes και τον δημοσιογράφο Θανάση Γεντίμη

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου
13:00 & 17:00 >> Ο δημιουργός Chris Jaymes υπογράφει το graphic novel στο περίπτερο B49