Maria Markouli talks about Sons

Maria Markouli talks about Sons

και κοιτάς τον ουρανό όπως είναι στη Μονεμβασιά…Το όνομά σου είναι Chris Jaymes.

Είναι συγγραφέας και σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός ο Chris Jaymes και – ναι– εμπνεύστηκε από την επανάστασης του 1821. Εμπνεύστηκε και έγραψε μια ιστορία. Φανταστική ιστορία μέσα από αληθινά γεγονότα και πρόσωπα. Με τον Μάρκο Μπότσαρη πρωταγωνιστή. Και σε αυτή την ιστορία μπήκε δυναμικά το σχέδιο του Αργεντίνου κομίστα Ale Aragon. «Γεννήθηκε» έτσι το Sons Of Chaos…Και ο Μάρκος Μπότσαρης έγινε κόμικς.

Δράση, αγωνία, συναίσθημα, συγκρούσεις- επικός τόνος, ένταση.

Οι Γιοι του Χάους δεν έρχονται να (μας) πουν την Ιστορία.

Έρχονται να πουν μια δική τους ιστορία έτσι όπως οι δημιουργοί τους εμπνεύστηκαν, φαντάστηκαν και έδωσαν με ένα εξαιρετικό graphic novel. Ο Chris Jaymes λέει πως θα ήθελε να ταξιδέψει η Ελληνική Επανάσταση και η σημασία της, μέσα από αυτό, να γίνει περισσότερο γνωστή στον πολύ κόσμο.

Ενδιαφέρον, αν σκεφτείς πως η εποχή που έχεις πρόσβαση πιο εύκολα από ποτέ στη γνώση είναι και η εποχή της μεγαλύτερης άγνοιας.

Και έτσι, το έψαξε ο Chris Jaymes, έκανε, για πολλά χρόνια, έρευνα για το έργο του που έχει σκοπό όπως λέει και ο ίδιος να κεντρίσει την περιέργεια του μη- Έλληνα αναγνώστη. Αλλά και να τιμήσει εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Ποτέ δεν είναι άκαιρο- να μιλάς για ελευθερία, για δικαιώματα, για ένα καλύτερο μέλλον. Το αντίθετο,επίκαιρο,άμεσο, καυτό και πάλι.

Το Sons of Chaos (192 σελίδες, σκληρό εξώφυλλο) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IDW & Penguin Random House.

Και ο Chris Jaymes το παρουσιάζει πρώτη φορά, εδώ στην Ελλάδα, στο AthensCon στο Tae Kwon Do.